Kylslaget

30 Nov

Folket i landet förtryckte och plundrade. Fattiga och svaga kränktes, invandrare var förtryckta och rättslösa.

I Danmark dör hemlösa. De verkligt hemlösa. De som inte ens är hemma på Köpenhamns gator. Härbärgen riskerar mista sitt statliga bidrag om de tar emot utlänningar. Enligt servicelagen.

Härlig service!

Danmark vill nämligen inte vara hela världens värmestuga. Och jag tänker 1) att man måste ha brist på både självbild och omvärldskunskap om man tror att människor söker sig till Norden för att hålla värmen, och 2) men tänk, vad vackert att få vara hela världens värmestuga – välkommen in!

Som tur är finns det danska politiker som höjer sina röster och uppmanar till att bryta lagen och klargör att ”med det här vädret som vi har nu riskerar folk att dö. Oavsett vilken nationalitet folk har så kan det inte vara så vi gör här i Danmark.”

Och en för världen relativt okänd politiker ropar rakt på sak: En invandrare får du inte kränka eller förtrycka: ni var ju själva invandrare i Egypten. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud. Även ni skall visa invandraren kärlek, ty ni har själva varit invandrare i Egypten. Du skall inte visa avsky för edomeerna, ty de är dina bröder. Du skall inte visa avsky för egypterna, ty du var en gång invandrare i deras land. Du skall inte göra orätt mot en fattig och nödlidande daglönare, vare sig han är din landsman eller en invandrare i någon av städerna i ditt land.

Och över allt det goda som Herren, din Gud, har gett dig och din familj skall du sedan glädja dig tillsammans med de leviter och invandrare som du har hos dig.

För övrigt önskar jag att Länstrafiken här i Örebro upprättade värmestugor i anslutning till busshållplatserna eftersom man får stå ute och vänta jagvetintehurlänge. Men det kanske man inte får skriva i anslutning till den här typen av texter.

Annonser

3 svar to “Kylslaget”

 1. Percy 2 december, 2010 den 21:54 #

  ”Man måste ha brist på både självbild och omvärldskunskap om man tror att människor söker sig till Norden för att hålla värmen”
  Hahaha sant!

 2. Josefine 27 januari, 2011 den 09:56 #

  Jag är så glad att du skrev den här texten. För den är så bra.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Något att äta på en fredag « sammanlagt.se - 11 november, 2011

  […] jag är ju inte så stark och det är ju så dumt att slåss. Men vad tusan! Jag finner inga ord. Förra året ville inte Danmark vara hela världens värmestuga, och i år ropar Sverige att vi inte är hela världens socialbyrå. Men vad vill Sverige, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: