Det är tanken som räknas

2 Maj

I helgen flängde jag runt som en duracellkanin här i lägenheten – fejade och grejade. Energin hade återvänt med besked. Plötsligt var kakor bakade, avlopp rensade och rum ommöblerade.

Men det där med att möblera om alltså… Det är inte alltid det blir bättre, har jag märkt. Det är ju mest praktiskt att behålla det precis som det är. Sladdarna räcker till uttagen (vilket kan vara bra i ett hem som redan svämmar över av skarvsladdar i rader) och lamporna sitter där de ska. Man springer inte heller in i möbler, för att de plötsligt står på en ny plats. Men trots att min säng numera har en allt för central och osmickrande placering. Och trots att jag kommer behöva flytta skrivaren varje gång den ska kopplas ihop med datorn (haha). Så var det just förändring som behövdes.

Det är hemskt lätt att fastna i gamla tankebanor om allt runt omkring alltid är likadant. Anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja: det som är gott, behagar honom och är fullkomligt (Rom 12:2).

Ja just så – att våga tänka i andra banor, nytt och fräscht. (Jag har säkert tjatat om det förut, men åh jag gillar den tanken!) Och därför behöver vi nog se oss om ibland – nya sociala sammanhang, en annan promenadrunda än den vanliga, nya världsdelar. Och en annan vägg att betrakta när vi slår upp ögonen på morgonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: