Blanda ihop

6 Sep

Jag vet inte om ni såg på tv4-sporten härom dagen men ”Veckans kalkon” innehöll tydligen (ja, jag såg förstås inte heller) klipp när idrottsstjärnor och Carola (!)  tackar Gud för sina segrar. Dagen skriver om det och citerar sportchefen när han försvarar klippet:

Det är inget utspel mot religion utan mot att man blandar ihop idrott och religion, och det måste man få diskutera.

Vad är det egentligen att diskutera? Vad menar han med att blanda ihop? Vad blir skillnaden för sportevenemanget om segraren pekar mot himlen eller inte, innan han kramar om sin tränare, springer ärovarv innesluten i en flagga och avslutar med att pussa på frun? Det är ju inte direkt att man blandar ihop fotboll och hockey och måste göra om reglerna.

Varför provocerar detta svensken så mycket?
Och vad har man för bild av religion om man menar att man bör lämna den hemma när man idrottar? Det skulle vara intressant att diskutera.

Annonser

2 svar to “Blanda ihop”

  1. Emil 8 september, 2011 den 11:01 #

    Sjukt intressant inlägg Linda. Tycker att bilden av ärovarv insvept i flaggan och pussen på frun verkligen är talande. Vi har tydligen inga problem att blanda idrott med nationalism/kärlek till fosterlandet, och inte heller med att blanda idrott med kärleken till familjen. Men kärleken till Gud, den ska inte blandas in någonstans.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Till vem skulle vi gå? « sammanlagt.se - 10 september, 2011

    […] att göra en koppling till TV4:s sportsändning för mindre än en vecka sedan, som Linda också skrivit om. Där gjorde krönikören, enligt sin egen chef, ett utspel mot att blanda ihop idrott och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: