frisk luft och höst!

5 Sep

Det är något magiskt med att snöra på sig vandringskängorna och ge sig ut och vandra. Det är få ställen där tankarna kan flyga flyga så fritt och luften är så klar, som på fjället. Hade glömt bort hur härligt det är och på vägen upp kunde jag inte hålla tyst utan utropade flera gånger till mina medvandrare – Det här skulle fler göra, det här skulle alla behöva!

Högst upp på fjället la vi oss raklånga på marken och blickade upp mot skyn.  Efter en lång stund, sa en av mina vänner – Nu, nu är jag redo för ett år till.

Vi andra förstod precis vad han menade och kunde inte annat än att hålla med.  För nu mina vänner – nu är det höst.  Har ni känt det? Jag tycker att det är fint. Jag gillar krispigheten i luften och jag gillar att se naturen skifta färg. Jag gillar att gömma mig i stora stickade tröjor, snurra på mig långa halsdukar och tassa runt i raggsockor stickade av mormor.

Lika tacksam som jag är för den långa och härliga sommaren, lika tacksam är jag för att det nu är hösten. Jag är redo – är ni?

Annonser

Ett svar to “frisk luft och höst!”

  1. Emma 6 september, 2012 den 14:29 #

    Om jag är! Var med om den mest magiska morgonpromenaden hittills i år: solstrålar mellan träd som börjar anta höstens nyanser, tunna slöjor över tjärnen – och så luften: så frisk och så klar! UNDERBART!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: